nieuws

Buizenfabrikant Tenaris koopt rivaal

bouwbreed

luxemburg – Het Luxemburgse Tenaris, een van de grootste producenten van pijpleidingen voor de olie- en gasindustrie ter wereld, koopt voor 3,19 miljard dollar zijn Amerikaanse rivaal Maverick Tube. Dat maakten beide bedrijven gisteren bekend. Met de acquisitie kan Tenaris zijn activiteiten op de Noord-Amerikaanse markt sterk uitbreiden. Tenaris betaalt 65 dollar in contanten per […]

luxemburg – Het Luxemburgse Tenaris, een van de grootste producenten van pijpleidingen voor de olie- en gasindustrie ter wereld, koopt voor 3,19 miljard dollar zijn Amerikaanse rivaal Maverick Tube. Dat maakten beide bedrijven gisteren bekend. Met de acquisitie kan Tenaris zijn activiteiten op de Noord-Amerikaanse markt sterk uitbreiden.

Tenaris betaalt 65 dollar in contanten per aandeel, een premie van 42 procent op de slotkoers van het aandeel Maverick op maandag. Ook neemt Tenaris een schuld van 737 miljoen dollar over. De transactie moet nog wel worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten en de aandeelhouders van Maverick. De gezamenlijke omzet komt uit op 9 miljard dollar per jaar, waarvan eenderde in de Verenigde Staten en Canada wordt gerealiseerd.

Als gevolg van de hoge olieprijzen boren oliemaatschappijen op steeds grotere dieptes naar olie en gas. Daarvoor zijn kwalitatief hoogwaardige pijpleidingen nodig zoals die van Tenaris en zijn aanwinst Maverick. Tenaris is onderdeel van het Argentijnse concern Techint en is gevestigd in Luxemburg. (anp)

Reageer op dit artikel