nieuws

Bouwambtenaar in Vlist verdacht van corruptie

bouwbreed

den haag – Justitie heeft gistermorgen een bouwambtenaar van de gemeente Vlist opgepakt op verdenking van corruptie. De man heeft volgens het Openbaar Ministerie (OM) geld en goederen aangenomen van een grond- en wegenbouwbedrijf uit Gouda. De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst en Economische Controledienst ((FIOD-ECD) hield de man in alle vroegte aan. Onder leiding van […]

den haag – Justitie heeft gistermorgen een bouwambtenaar van de gemeente Vlist opgepakt op verdenking van corruptie.

De man heeft volgens het Openbaar Ministerie (OM) geld en goederen aangenomen van een grond- en wegenbouwbedrijf uit Gouda.

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst en Economische Controledienst ((FIOD-ECD) hield de man in alle vroegte aan. Onder leiding van het functioneel parket zijn vervolgens op verschillende plaatsen doorzoekingen verricht.

Of ook het Goudse bouwbedrijf bezoek heeft gekregen van rechercheurs wil het OM niet zeggen. Ook is niet duidelijk of de onderneming eveneens als verdacht wordt aangemerkt. In het belang van het onderzoek worden geen nadere details bekendgemaakt.

De betrokken ambtenaar is in verzekering gesteld. Hij is bij de gemeente Vlist verantwoordelijk voor het onderhoud van wegen en bruggen. Burgemeester Aaltina Evenhuis-Meppelink van Vlist, waartoe onder meer de dorpen Haastrecht en Stolwijk behoren, wil niet op de arrestatie reageren. Zij verwijst naar de mededelingen van justitie.

Reageer op dit artikel