nieuws

Besam-entreesysteem werkt ontsierende rolluiken weg

bouwbreed Premium

ede – Besam Nederland uit Ede brengt de nieuwe entree Total Entrance System, die toegankelijkheid, energiebesparing en inbraakwerendheid combineert. Bovendien is het systeem een oplossing om ontsierende rolluiken esthetisch weg te werken.

Het Total Entrance System omvat een automatische schuifdeur, die geplaatst is voor een entreeruimte met geïntegreerde verlichting en luchtgordijn. Aan de binnenzijde zit een inbraakwerend stalen rolluik, waar een scherm met opdruk voor wordt geplaatst.

Het entreesysteem is uitgevoerd in roest vast staal. De schuifdeur van het type UniSlide-2 is een automaat met een dubbele deur. Het luchtgordijn treedt in werking wanneer een bezoeker wordt gesignaleerd. Het luchtgordijn schakelt automatisch weer uit wanneer de deuren gesloten zijn. Zo is er zo weinig mogelijk energieverlies. Er kan overigens ook voor worden gekozen om het luchtgordijn te laten werken bij permanent geopende deuren.

De binnenverlichting in de entreeruimte wordt eveneens automatisch geactiveerd wanneer iemand passeert als het donker is.

Het stalen rolluik voldoet aan de hoogste klasse van inbraakwerendheid. Omdat het rolluik in het pand wordt geïnstalleerd zijn geen bijzondere vergunningen noodzakelijk, meldt Besam. Door de plaatsing van het rolluik achter de schuifdeur en de entreeruimte wordt een drempel tegen inbraak opgeworpen. Probeert iemand de automatische schuifdeur te forceren, dan treedt een zichtbaar en hoorbaar alarm in werking. Een koppeling met de alarminstallatie van het gebouw is mogelijk.

Om het rolluik te verfraaien kan het worden bedrukt met elk willekeurig (reclame)ontwerp.

De bediening van het entreesysteem verloopt via een centrale schakelaar. De unit regelt de toegangscontrole, het alarm en de verlichting, de bewegingen van de deur, het rolluik en het luchtgordijn. De bedieningsunit heeft een modem waarop met behulp van een mobiele telefoon is in te bellen. Na het intoetsen van een code kan zo op afstand het systeem worden geopend of gesloten.

Reageer op dit artikel