nieuws

Architecten: Tunnel bedreigt Sagrada

bouwbreed

BARCELONA – De wereldberoemde kathedraal Sagrada Familia in Barcelona loopt gevaar door de bouw van een tunnel voor een hogesnelheidslijn naar Frankrijk. Architecten van de kerk in aanbouw slaan alarm. Zij spreken over een aanslag op het algemene belang, aldus een functionaris gisteren. De architecten willen dat het Spaanse ministerie van Cultuur en de regionale […]

BARCELONA – De wereldberoemde kathedraal Sagrada Familia in Barcelona loopt gevaar door de bouw van een tunnel voor een hogesnelheidslijn naar Frankrijk. Architecten van de kerk in aanbouw slaan alarm. Zij spreken over een aanslag op het algemene belang, aldus een functionaris gisteren.

De architecten willen dat het Spaanse ministerie van Cultuur en de regionale autoriteiten het spoortraject wijzigen. Bij de aanleg van de tunnel kwam het in de omgeving van de kerk al tot overstromingen en een aardverschuiving.

Eerder in juni was juist bekend geworden dat de kathedraal in 2008 voor het eerst de deuren opent voor een mis. De eerste werkzaamheden aan het meesterwerk van de architect Gaudí begonnen in 1884.

Reageer op dit artikel