nieuws

Arcelor en Mittal blijven in overnamegesprek

bouwbreed Premium

den haag – Bestuurders van Arcelor en Mittal Steel hebben dinsdagavond een ontmoeting gehad over het overnamebod van Mittal Steel op het Europese staalconcern. Arcelor wees maandag nog officieel het verbeterde overnamebod van het Indiase Mittal van 25,8 miljard euro af omdat het bedrag te laag zou zijn. Mittal bood in eerste instantie 18,6 miljard […]

den haag – Bestuurders van Arcelor en Mittal Steel hebben dinsdagavond een ontmoeting gehad over het overnamebod van Mittal Steel op het Europese staalconcern.

Arcelor wees maandag nog officieel het verbeterde overnamebod van het Indiase Mittal van 25,8 miljard euro af omdat het bedrag te laag zou zijn. Mittal bood in eerste instantie 18,6 miljard euro voor Arcelor. Arcelor liet wel weten dat het eventueel openstaat voor een verhoogd bod, al werd dit door Mittal van de hand gewezen.

Om een overname door Mittal te voorkomen, wil Arcelor fuseren met het Russische staalconcern Severstal. Diverse grote beleggers in Arcelor zien de voorgenomen fusie met Severstal echter niet zitten. Arcelor houdt op 30 juni in Luxemburg een stemming over de fusie. Het fusieplan kan dan alleen worden afgewezen als minstens 50 procent van de aandeelhouders komt opdagen en tegen de fusie stemt.

Reageer op dit artikel