nieuws

Aannemer Janssen de Jong ligt onder vuur op Curaçao

bouwbreed

willemstad – Aannemer Janssen de Jong Caribbean ligt achter op het afgesproken bouwschema voor de nieuwe luchthaventerminal op Curaçao. Daardoor dreigen de geplande openingsfestiviteiten rond 29 juli in het gedrang te komen.

Volgens adjunct-directeur E. van der Horst van Curaçao Airport Partners (CAP) brengt de vertraagde oplevering zijn organisatie in de problemen. “We zijn niet tevreden”, zo zegt hij tegenover het Curaçaose dagblad Amigoe. “De nieuwe terminal had in mei al opgeleverd moeten zijn. Nu houdt Janssen de Jong vast aan 29 juli. Maar ook als ze die datum halen, hebben we een probleem.”

Na oplevering heeft CAP volgens eigen zeggen nog drie weken nodig om alles in gereedheid te brengen om te kunnen draaien, onder meer om personeel op locatie te kunnen trainen. De openingsfestiviteiten staan echter gepland voor 27 juli.

Op de kwaliteit van het geleverde werk is volgens Van der Horst niets aan te merken. “Hun tijdsplanning is niet goed. Ik begrijp ook niet dat men niet na vijf uur �s middags doorwerkt als men weet dat men niet op tijd klaar zal zijn.”

Bij Janssen de Jong doet men er vooral het zwijgen toe. “CAP doet de woordvoering”, stelt W. de Vries namens de aannemer. De bouw van de nieuwe luchthaventerminal heeft ruim twee jaar in beslag genomen en werd mogelijk nadat het complex was overgenomen door een internationaal consortium, waar overigens Janssen de Jong ook deel van uitmaakt.

Reageer op dit artikel