nieuws

Wegenbouwer Colas geeft Bouygues forse zet in de rug

bouwbreed Premium

parijs – Bouygues heeft in het eerste kwartaal een omzet geboekt van 4,7 miljard euro. De grootste bijdrage aan de activiteiten van het Franse concern werd geleverd door wegenbouwer Colas. De 4,7 miljard die Bouygues in de boeken schreef, betekent een verbetering van 10 procent ten opzichte van de eerste drie maanden van 2004. Wegenbouwer […]

parijs – Bouygues heeft in het eerste kwartaal een omzet geboekt van 4,7 miljard euro. De grootste bijdrage aan de activiteiten van het Franse concern werd geleverd door wegenbouwer Colas.

De 4,7 miljard die Bouygues in de boeken schreef, betekent een verbetering van 10 procent ten opzichte van de eerste drie maanden van 2004. Wegenbouwer Colas gaf het goede voorbeeld door een sprong voorwaarts te maken van 1,4 naar 1,6 miljard euro. De 19 procent extra is echter niet representatief voor het gehele jaar, zo waarschuwt Bouygues voor al te hoge verwachtingen.

Bouwbedrijf Construction noteerde in de eerste drie maanden van het jaar een omzetgroei van 16 procent tot 1,5 miljard euro. De bouwer profiteerde van de flamboyante markt in eigen land, het toegenomen werk voor energiebedrijven plus zijn rol in het segment onderhoud.

De vastgoedtak Immobilier leverde een procent in en kwam uit op 330 miljoen euro. Te zien zijn de effecten van enkele projecten die hun einde naderen.

Het telecombedrijf van Bouygues haalde dik een miljard euro uit de markt en zag een groei van 2 procent. Televisiezender TF1 noteert 5 procent groei tot een kwartaalomzet van 649 miljoen euro.

Reageer op dit artikel