nieuws

Vorstverlet jaagt Denen de bouw uit

bouwbreed Premium

kopenhagen – Vorstverlet jaagt arbeidskrachten de bouw uit naar andere branches. Dat erkent de Deense bouwwerkgeversbond Dansk Byggeri in een onderzoek naar het vermogen van de bouw om personeel te recruteren en vast te houden. Blijkens dat onderzoek geeft 64 procent van de bouwvakkers die naar een andere branche zijn overgestapt aan, dat ze niet […]

kopenhagen – Vorstverlet jaagt arbeidskrachten de bouw uit naar andere branches. Dat erkent de Deense bouwwerkgeversbond Dansk Byggeri in een onderzoek naar het vermogen van de bouw om personeel te recruteren en vast te houden. Blijkens dat onderzoek geeft 64 procent van de bouwvakkers die naar een andere branche zijn overgestapt aan, dat ze niet van plan zijn meer terug te keren. Met name de kans om in de wintermaanden langdurig in de ww terecht te komen en daardoor inkomen te derven speelt bij die stellingname een rol. Dit gevoegd bij de harde fysieke inspannigen die de bouw vergt zorgen ervoor dat de branche qua personeelsdoorstroming alleen wordt geklopt door de horeca. “Een en ander toont nogmaals aan, hoe belangrijk het is om een doorbraak te realiseren bij de gelijkmatige verdeling van het werk over de seizoenen,” aldus Dansk Byggeri.

Reageer op dit artikel