nieuws

Rijkswaterstaat knapt Maasroute op

bouwbreed

born – Rijkswaterstaat is afgelopen week begonnen met het opknappen van de scheepvaartroute over de Limburgse en Brabantse Maas. Het eerst aan de beurt is de sluis in het Julianakanaal in Born. Tot 2010 gaat Rijkswaterstaat de hele Maasroute geschiktmaken voor moderne containerscheepvaart, zodat er een goede verbinding over water komt van Rotterdam naar Wallonië […]

born – Rijkswaterstaat is afgelopen week begonnen met het opknappen van de scheepvaartroute over de Limburgse en Brabantse Maas. Het eerst aan de beurt is de sluis in het Julianakanaal in Born.

Tot 2010 gaat Rijkswaterstaat de hele Maasroute geschiktmaken voor moderne containerscheepvaart, zodat er een goede verbinding over water komt van Rotterdam naar Wallonië en Noord-Frankrijk. Het vervoer van containers is de afgelopen tien jaar ruimschoots verdubbeld. Vaarwegen worden verdiept en bochten verruimd. Ook komt achterstallig onderhoud aan bruggen en sluizen aan de beurt. Het project kost 117 miljoen euro. De komende vijf jaar worden tien sluizen en vijftien bruggen onder handen genomen.

Reageer op dit artikel