nieuws

Recreatiegebied Enkhuizen krijgt meer bungalows

bouwbreed

enkhuizen – Het nieuwe plan van de gemeente Enkhuizen voor de inrichting van het recreatiegebied Enkhuizer Zand gaat uit van aanzienlijk meer vakantiebungalows. Ook moet het attractiepark Spookjeswonderland worden uitgebreid. De bouw van een grote parkeergarage is in het nieuwe plan geschrapt.

Geen 120 recreatiebungalows, maar een aantal van 150 tot 200 zou de herinrichting van het recreatiegebied financieel haalbaar maken. Vorig jaar verdween een eerder opgesteld plan diep in een la nadat onderzoek had aangetoond dat de uitvoering een tekort van 25 miljoen euro zou opleveren.

Deze week presenteerde wethouder H. Bode een nieuw plan waaruit blijkt dat het wel degelijk mogelijk is om kostenneutraal te bouwen. Maar daarvoor moet het recreatiepark wel met drie hectare groeien en moeten er aanmerkelijk meer bungalows worden gerealiseerd. Ook voorziet het plan in uitbreiding van Sprookjeswonderland. Het attractiepark is dan wel verplicht om voor eigen rekening hierop een groot parkeerterrein aan te leggen.

De parkeergarage waarvan in eerdere plannen nog sprake was, is van de baan. Daarmee wordt tevens bezuinigd op de aanleg van een extra weg naar het recreatiepark. Volgens de wethouder heeft de gemeente met een zestal projectontwikkelaars over de plannen gesproken. Allemaal denken zij binnen twee jaar tot uitvoering over te kunnen gaan waardoor een aanzienlijke financieel voordeel haalbaar is. Het plan wordt volgende maand aan de gemeenteraad voorgelegd.

Reageer op dit artikel