nieuws

Oude stort mogelijk weg voor zilverzand

bouwbreed

landgraaf – De gemeente Landgraaf en de provincie Limburg gaan gezamenlijk onderzoeken of een oude stortplaats kan worden afgegraven. Onder de vuilnisbelt ligt namelijk 600.000 ton hoogwaardig zilverzand. De stortplaats werd al tientallen jaren geleden gesloten. Er ligt genoeg zilverzand onder het afval om exploitatie en kosten van het afgraven van de stort haalbaar te […]

landgraaf – De gemeente Landgraaf en de provincie Limburg gaan gezamenlijk onderzoeken of een oude stortplaats kan worden afgegraven. Onder de vuilnisbelt ligt namelijk 600.000 ton hoogwaardig zilverzand.

De stortplaats werd al tientallen jaren geleden gesloten. Er ligt genoeg zilverzand onder het afval om exploitatie en kosten van het afgraven van de stort haalbaar te maken.

Gemeente en provincie voeren al gespreken met de stortbeheerder, Essent. Daarnaast volgen nog gesprekken met bedrijven die het zilverzand zouden willen gaan winnen.

Momenteel wordt onderzocht in hoeverre de ontsierende �bult� in de vroegere gemeente Nieuwenhagen (nu Landgraaf) is vervuild. De mate van die vervuiling beïnvloedt immers de kosten van het afgraven.

Reageer op dit artikel