nieuws

Optimisme over kans op nieuw werk

bouwbreed

den haag – Werknemers zijn optimistisch over hun kansen op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit de Right Career Confidence Index, een onderzoek dat in kaart brengt hoe groot het vertrouwen in de arbeidsmarkt is. Het onafhankelijke onderzoeksbureau ICR (International Communications Research) heeft het onderzoek uitgevoerd in opdracht van Right Management Consultants. De deelnemers kregen twee […]

den haag – Werknemers zijn optimistisch over hun kansen op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit de Right Career Confidence Index, een onderzoek dat in kaart brengt hoe groot het vertrouwen in de arbeidsmarkt is.

Het onafhankelijke onderzoeksbureau ICR (International Communications Research) heeft het onderzoek uitgevoerd in opdracht van Right Management Consultants. De deelnemers kregen twee vragen voorgelegd: verwachten ze binnen een jaar ontslagen te worden en zo ja, in hoeveel tijd denken ze weer aan de slag te komen?

Van de ondervraagden geeft 15,9 procent aan dat ze verwachten binnen een jaar hun baan te verliezen. “Dit is 2 procent meer dan een half jaar geleden”, aldus een toelichting op het onderzoek. Niettemin verwacht het grootste deel van de met ontslag bedreigde Nederlanders geen problemen te zullen krijgen bij het vinden van een nieuwe baan. Het gaat daarbij zowel om technisch opgeleid personeel als om administratieve krachten van alle opleidingsniveaus. Het aantrekkende vertrouwen in de economie heeft een gunstige invloed op de arbeidsmarkt, zo stelt het onderzoeksbureau.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels