nieuws

Omzet Saint-Gobain 2 miljard euro hoger

bouwbreed

parijs – Het Franse bouwmaterialenconcern Saint-Gobain heeft over de eerste drie maanden van dit jaar een omzet geboekt van 9,7 miljard euro. Dat is ruim 2 miljard meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Overnames waren verantwoordelijk voor 15 procent meer bedrijfsopbrengsten. Saint-Gobain lijfde eind vorig jaar de Britse gipsplatenfabrikant BPB in. In het eerste kwartaal […]

parijs – Het Franse bouwmaterialenconcern Saint-Gobain heeft over de eerste drie maanden van dit jaar een omzet geboekt van 9,7 miljard euro. Dat is ruim 2 miljard meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Overnames waren verantwoordelijk voor 15 procent meer bedrijfsopbrengsten. Saint-Gobain lijfde eind vorig jaar de Britse gipsplatenfabrikant BPB in. In het eerste kwartaal behaalde BPB een omzet van 956 miljoen euro.

Alle divisies boekten vooruitgang, maar de Fransen zagen de onderdelen isolatie en buizen uitblinken. Isolatie won ruim 14 procent, de buizentak zelfs 24 procent. Saint-Gobain profiteerde verder van de expansie in Aziatische landen. De autonome omzetgroei bedroeg daar dik 12 procent.

Ook zat het weer het bouwmaterialenconcern mee. Het aantal dagen dat de bouw wereldwijd kon werken lag hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

Reageer op dit artikel