nieuws

Molen Winschoten vangt weer wind

bouwbreed

winschoten – Een van 1763 daterende korenmolen in Winschoten wordt binnenkort 3 meter opgevijzeld. “De ophoging is noodzakelijk, omdat sinds de bouw van een nabijgelegen appartementencomplex veel turbulentie optreedt. Dat maakt de kans op schade groter. Door de molen op te krikken hopen we dat te ondervangen”, aldus molenaar B. De voorbereidende werkzaamheden zijn deze […]

winschoten – Een van 1763 daterende korenmolen in Winschoten wordt binnenkort 3 meter opgevijzeld. “De ophoging is noodzakelijk, omdat sinds de bouw van een nabijgelegen appartementencomplex veel turbulentie optreedt. Dat maakt de kans op schade groter. Door de molen op te krikken hopen we dat te ondervangen”, aldus molenaar B.

De voorbereidende werkzaamheden zijn deze week begonnen. De molen wordt op een ijzeren frame geplaatst. Het daadwerkelijke opkrikken gebeurt na de zomer. Het project kost 750.000 euro.

Winschoten heeft in Groningen de bijnaam Molenstad. Naast de molen Edens, die nu de lucht in gaat, staan in het stadje nog twee beeldbepalende korenmolens.

Reageer op dit artikel