nieuws

Meten in China maakt IJsselmeer veilig

bouwbreed

lelystad – Rijkswaterstaat onderzoekt op het meer van Taihu in China de gevolgen van harde wind op de golfslag in het IJssel- en Markermeer. Het onderzoek is nodig om te beoordelen of de dijken rond de Nederlandse meren voldoen aan de veiligheidseisen. Staatssecretaris Schultz (waterstaat) was aanwezig bij de start van de metingen. Zij is […]

lelystad – Rijkswaterstaat onderzoekt op het meer van Taihu in China de gevolgen van harde wind op de golfslag in het IJssel- en Markermeer. Het onderzoek is nodig om te beoordelen of de dijken rond de Nederlandse meren voldoen aan de veiligheidseisen.

Staatssecretaris Schultz (waterstaat) was aanwezig bij de start van de metingen. Zij is op werkbezoek in China. De omstandigheden in het meer van Taihu zijn hetzelfde als in het IJssel- en Markermeer: de meren hebben een platte, ondiepe bodem en steile oevers.

Het Chinese meer krijgt echter ongeveer om het jaar te maken met een tyfoon, waardoor de gevolgen van extreem weer kunnen worden gemeten. De medewerkers van Rijkswaterstaat blijven niet wachten tot de tyfoon zich aandient. Dat houden Chinese collega�s in de gaten en zij sturen de resultaten via de satelliet naar Nederland.

Reageer op dit artikel