nieuws

Medemblik bouwt op voormalige jachtwerf

bouwbreed Premium

medemblik – Op het voormalige terrein van Jachtwerf Jongert in Medemblik komen 184 woningen. Deze week is de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente en de projectontwikkelaar Waterpark BV ondertekend en de uitvoering van het werk direct begonnen.

Sinds de jachtwerf drie jaar geleden naar de Wieringermeer verhuisde, ligt het terrein langs het Overlekerkanaal braak. Aanvankelijk zou Ballast Nedam het bouwplan op het ruim één hectare groot terrein ontwikkelen. De luxe woningen die de bouwonderneming had bedacht bleken echter nauwelijks verkoopbaar. In overleg werd daarop een andere partij gezocht. Dat werd Waterpark BV, een speciaal voor dit project opgericht ontwikkelingsbedrijf van lokale ondernemers. Het project omvat twee woontorens van elk zestig appartementen en een parkeergarage, een kleiner appartementencomplex met twintig woningen en 44 grondgebonden woningen. Hoofdaannemer van het project is VBK uit Hoorn. Ballast Nedam blijft overigens nog wel betrokken bij de civieltechnische werkzaamheden.

Reageer op dit artikel