nieuws

Kantorentak Vastned goed voor 2,5 miljard euro

bouwbreed Premium

rotterdam – De kantorentak van Vastned heeft in het eerste kwartaal zijn beleggingsresultaat zien stijgen tot 15,6 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar schreef de beleggingsmaatschappij slechts 700.000 euro in de boeken bij.

De vastgoedportefeuille van Vastned Offices/Industrial bereikte in het eerste kwartaal een waarde van 75 miljoen boven de grens van een miljard euro. In december was voor 1,039 miljard euro geïnvesteerd. VastNed O/I concentreert zich vooral op kantoren, bedrijfsruimten en logistieke centra. De kernlanden zijn Nederland en België.

De huuropbrengsten daalden in het eerste kwartaal met 7 procent tot 20,7 miljoen euro. De afname is het gevolg van het afstoten van – gedeeltelijk leegstaande – panden ter waarde van 115,7 miljoen euro. Het beleggingsresultaat per aandeel steeg van 3 tot 82 cent.

De beleggers in de winkeltak van Vastned kunnen in het eerste kwartaal een resultaat van 1,99 euro per aandeel noteren. Het beleggingsresultaat verbeterde licht tot 33,7 miljoen euro.

Toplocaties

Vastned Retail investeert in winkelcentra en grootschalige vestigingen van de detailhandel op toplocaties. De kernlanden zijn Nederland, Spanje, België en Frankrijk. Per 31 maart had de maatschappij voor anderhalf miljard euro geïnvesteerd. Uit herwaarderingen boekte Vastned vooral winst in Spanje (8,3 miljoen euro) en Nederland (7,8 miljoen euro). De huuropbrengsten stegen met 500.000 euro tot 27,2 miljoen euro.

Reageer op dit artikel