nieuws

Herstructurering onder de loep

bouwbreed

Vinex-wijken moeten meer ruimte krijgen en de herstructurering dreigt vast te lopen. Hoe succesvol is het woningbouwbeleid van minister Dekker eigenlijk? Ondanks meerdere �leuke� projecten slaat de twijfel alom toe. De vernieuwing van stadswijken wordt zowel bejubeld als verguisd, vindt Corpovenista. Het samenwerkingsverband van corporaties en wetenschappers staat tijdens een conferentie op 7 juni stil […]

Vinex-wijken moeten meer ruimte krijgen en de herstructurering dreigt vast te lopen. Hoe succesvol is het woningbouwbeleid van minister Dekker eigenlijk? Ondanks meerdere �leuke� projecten slaat de twijfel alom toe.

De vernieuwing van stadswijken wordt zowel bejubeld als verguisd, vindt Corpovenista. Het samenwerkingsverband van corporaties en wetenschappers staat tijdens een conferentie op 7 juni stil bij het vraagstuk Help(t) Herstructurering!? De bijlage Cobouw Totaal Woningbouw staat duidelijk in het teken van die herstructurering.

Sommige goede ideeën blijken al weer achterhaald. Zo wordt volgens het Ruimtelijk Planbureau het effect van mixen van arm en rijk sterk overschat. Verkoop van huurwoningen is effectiever dan sloop, stelt corporatie Woonbron. De rol van de bouwwereld moet groter, vindt Dekker. Overvaltechnieken bij bewoners werken averechts, zegt corporatieontwikkelaar De Alliantie. “Ontwikkel betrokkenheid.”

Zoveel partijen, zoveel meningen. In deze editie van Cobouw Totaal is een groot aantal op een rij gezet. Daarnaast aandacht voor consumentgericht bouwen, ouder worden in het eigen huis en een bijzondere gevel voor bijzondere woontorens. We sluiten af met Carel Weeber, de inmiddels op Curaçao wonende architect die voor zijn prikkelende oeuvre de Maaskantprijs 2006 in ontvangst mag nemen.

Reageer op dit artikel