nieuws

Ciments Français koopt Zuari Cement

bouwbreed

parijs – Ciments Français heeft overeenstemming bereikt met Zuari Industries over de volledige overname van de 50-50 joint venture Zuari Cement. Daarvoor betaalt de Franse dochter van Italcementi zo�n 100 miljoen euro. In januari 2001 begaf de Italcementi groep zich op de Indiase markt door een 50 procentsbelang te nemen in Zuari Cement dat een […]

parijs – Ciments Français heeft overeenstemming bereikt met Zuari Industries over de volledige overname van de 50-50 joint venture Zuari Cement. Daarvoor betaalt de Franse dochter van Italcementi zo�n 100 miljoen euro.

In januari 2001 begaf de Italcementi groep zich op de Indiase markt door een 50 procentsbelang te nemen in Zuari Cement dat een cementfabriek met een capaciteit van 2 megaton per jaar heeft in het zuidelijk deel van de provincie Andra Pradesh in Zuidelijk India. Begin 2002 heeft Zuari Cement branchegenoot Sri Vishnu Cement in het noordelijk deel van Andra Pradesh overgenomen.

Door het 50 procentbelang van Zuari Industries over te nemen, krijgt Ciments Français een bedrijf in handen met een capaciteit van 3,2 miljoen megaton per jaar en een omzet van ongeveer 100 miljoen euro. In 2005 behaalde het bedrijf een nettowinst van 4 miljoen euro.

Reageer op dit artikel