nieuws

Al vier bouwvakkers dood deze maand

bouwbreed

Dat de bouw gevaarlijk is, werd vrijdag weer duidelijk. Bij de bouw van een woning in Barendrecht is een 35-jarige bouwvakker omgekomen. Hij viel in het huis door een trapgat twee etages naar beneden en kwam daarbij ongelukkig terecht. Later op de dag verongelukte een 43-jarige man uit Aldeboarn tijdens zijn werk bij waterbouwbedrijf Knol. […]

Dat de bouw gevaarlijk is, werd vrijdag weer duidelijk. Bij de bouw van een woning in Barendrecht is een 35-jarige bouwvakker omgekomen. Hij viel in het huis door een trapgat twee etages naar beneden en kwam daarbij ongelukkig terecht. Later op de dag verongelukte een 43-jarige man uit Aldeboarn tijdens zijn werk bij waterbouwbedrijf Knol. Hij was bezig aan een kraan toen de giek naar beneden klapte. Het slachtoffer werd geraakt en was op slag dood. Met de twee dodelijke ongelukken staat de teller deze maand al op vier slachtoffers in de bouw. Begin deze maand kwam een 26-jarige steigerbouwer om het leven nadat een verbindingsstuk van 70 meter op zijn hoofd viel. Vier dagen erna overleed een 43-jarige Haarlemse bouwvakker tijdens het werk. Jaarlijks overlijden tussen twintig en dertig bouwvakkers tijdens het werken.

Reageer op dit artikel