nieuws

Winstbelasting kleine ondernemers omlaag

bouwbreed Premium

den haag – Het inkomen van ondernemers die inkomstenbelasting betalen, wordt voor 9 procent vrijgesteld van winstbelasting. Dat staat in een wetsvoorstel van staatssecretaris Wijn (financiën) waarmee de ministerraad heeft ingestemd. De maatregel betekent dat de ondernemer over zijn winst maximaal 47,3 procent inkomstenbelasting betaalt, in plaats van 52 procent. Vorige week werd al bekend […]

den haag – Het inkomen van ondernemers die inkomstenbelasting betalen, wordt voor 9 procent vrijgesteld van winstbelasting. Dat staat in een wetsvoorstel van staatssecretaris Wijn (financiën) waarmee de ministerraad heeft ingestemd.

De maatregel betekent dat de ondernemer over zijn winst maximaal 47,3 procent inkomstenbelasting betaalt, in plaats van 52 procent.

Vorige week werd al bekend dat het tarief van de vennootschapsbelasting volgend jaar omlaag gaat van 29,6 naar 25 procent. Over winsten tot 20.000 euro daalt dit tarief van 27 naar 20 procent.

Reageer op dit artikel