nieuws

Telematica snelweg voorkomt ongevallen

bouwbreed Premium

berlijn – Verkeersinstallaties op basis van telematica zorgen op de snelwegen in Duitsland voor 20 tot 30 procent minder ongevallen. Dat stelt staatssecretaris Achim Grossmann. Tot dusverre heeft de bondsregering 650 miljoen euro geïnvesteerd in de apparatuur die het verkeer permanent informeert over de gewenste snelheden. Tot 2007 is andermaal 200 miljoen euro beschikbaar voor […]

berlijn – Verkeersinstallaties op basis van telematica zorgen op de snelwegen in Duitsland voor 20 tot 30 procent minder ongevallen. Dat stelt staatssecretaris Achim Grossmann.

Tot dusverre heeft de bondsregering 650 miljoen euro geïnvesteerd in de apparatuur die het verkeer permanent informeert over de gewenste snelheden. Tot 2007 is andermaal 200 miljoen euro beschikbaar voor het plaatsen van telematische installaties. “De investeringen verdienen zich binnen een paar jaar terug”, aldus Grossmann. “Boven op de afname van de ongelukken komen als voordelen de kortere reistijden, de besparing op brandstof en de geringere emissie van schadelijke stoffen.”

Reageer op dit artikel