nieuws

Site brengt specialist en opdrachtgever bijeen

bouwbreed

den haag – Specialisten op het gebied van betonrenovatie, vloertechniek of kelderreparatie bieden in korte tijd een duidelijke offerte aan. Op basis van een direct en persoonlijk overleg. Deze service wordt aangeboden via de website www.dacam.nl.

Ondernemer D. Campion constateerde dat veel offertes worden opgesteld op basis van slechte informatie over de opdracht. “Hierdoor wordt de kwaliteit van het werk of het voordeel van een innovatieve bouwmethode onvoldoende benut. Opdrachtgevers steken nog veel energie in nabellen en vragen om verduidelijking. Tenslotte vergelijken ze onder tijdsdruk vaak alleen nog maar op de prijs.”

Campion besloot internet te gebruiken om snel contacten te leggen tussen specialisten en opdrachtgevers. Wanneer een gemeente, woningcorporatie of aannemer bijvoorbeeld een beton-, kelder- of vloerspecialist zoekt, kan deze via de site www.dacam.nl een zoekopdracht plaatsen. Dacam zorgt vervolgens voor bedrijven die contact opnemen met de aanvrager en in persoonlijk contact de gewenste informatie inwinnen. “Binnen 24 uur wordt door één of meer gerenommeerde en gecertificeerde bedrijven uit die markt gebeld om een afspraak te maken,” zegt Campion. “De door Dacam geselecteerde bedrijven moéten binnen 21 dagen een transparante offerte aanbieden met open calculatie én ruimte voor uitgebreid advies.”

Campion selecteert de specialistische bedrijven op basis van hun reputatie in de markt en de mate van certificering. Tot het relatiebestand behoren de grote specialistische bedrijven die veelal een landelijk netwerk hebben om aan de verzoeken te voldoen. “Maar we hebben ook oog voor de bedrijven die kleiner zijn maar bijvoorbeeld met innovatieve methoden op de markt komen.”

Achtergrond

De site is nu een half jaar operationeel. Campion zorgt voor de eerste contacten tussen bedrijven en houdt zich daarna op de achtergrond.

“We informeren achteraf hoe het verloop van de opdracht was. De deelnemers zijn enthousiast. Vooral omdat ik ze veel werk uit handen neem. Het levert soms erg mooie resultaten op voor beide partijen. Zo koos een VvE voor het opplussen van twee galerijvloeren uiteindelijk voor de duurste aanbieder omdat deze specialist met beter materiaal werkte en betrouwbaarder overkwam.”

“De opdrachtgever is niet verplicht voor één van de door Dacam voorgedragen gespecialiseerde bedrijven te kiezen. Natuurlijk houden wij wel in de gaten wie deze service alleen gebruikt voor prijsvergelijking,” zegt Campion. “Deze formule is vooral krachtig omdat het de zoekfunctie van internet combineert met een directe persoonlijke benadering voor serieus geïnteresseerde partijen.”

Reageer op dit artikel