nieuws

Nieuw college boos op vertrekkend bestuur

bouwbreed Premium

amsterdam – De nieuwe Amsterdamse collegepartijen PvdA en GroenLinks zijn boos op het oude college. Dit heeft op de valreep in een brief aan Rijkswaterstaat gepleit voor een weg naar Almere door de natuurgebieden Gein en Naardermeer. De gemeenteraad is juist voor volledige ondertunneling van een verbrede Gaasperdammerweg door Amsterdam-Zuidoost en verbetering van de aansluiting […]

amsterdam – De nieuwe Amsterdamse collegepartijen PvdA en GroenLinks zijn boos op het oude college. Dit heeft op de valreep in een brief aan Rijkswaterstaat gepleit voor een weg naar Almere door de natuurgebieden Gein en Naardermeer.

De gemeenteraad is juist voor volledige ondertunneling van een verbrede Gaasperdammerweg door Amsterdam-Zuidoost en verbetering van de aansluiting tussen de A9 en de A6. Daarmee zouden in één klap de doorstroming van het verkeer, het milieu en de leefbaarheid in Zuidoost verbeteren.

Deze variant is volgens het vertrekkende college veel te duur. Het Rijk wil daar niet voor betalen, liet scheidend VVD-wethouder Mark van der Horst (verkeer) weten. Dus kan er beter een weg komen door het Gein en het Naardermeer.

In het nieuwe programma-akkoord spraken PvdA en GroenLinks af dat de gemeente bij het Rijk zal aankloppen voor bekostiging van de weg door Zuidoost. Beide fracties verwachten van het nieuwe college dat dit zo snel mogelijk bij het kabinet wordt rechtgezet.

Reageer op dit artikel