nieuws

Monsterverbond infra Emmen en Coevorden

bouwbreed Premium

emmen – De gemeenten Emmen en Coevorden hebben een monsterverbond gesloten op het gebied van infrastructuur. Om te voorkomen dat beide gemeenten een �economisch eilandje� in Zuidoost-Drenthe worden, trekken ze samen 59 miljoen euro uit voor een betere bereikbaarheid. De gemeenten ondertekenden hiervoor een convenant met de provincie Drenthe. Uit onderzoek is gebleken dat 80 […]

emmen – De gemeenten Emmen en Coevorden hebben een monsterverbond gesloten op het gebied van infrastructuur. Om te voorkomen dat beide gemeenten een �economisch eilandje� in Zuidoost-Drenthe worden, trekken ze samen 59 miljoen euro uit voor een betere bereikbaarheid. De gemeenten ondertekenden hiervoor een convenant met de provincie Drenthe.

Uit onderzoek is gebleken dat 80 procent van alle verkeer in Zuidoost-Drenthe loopt vanuit Emmen en Coevorden naar de omringende plaatsen. Speerpunten in de samenwerking als �dubbelstad� zijn weg, spoor en water. Knelpunten moeten in samenhang worden opgelost. Ook wordt met nadruk gekeken naar betere ontsluiting van het gebied richting Scandinavië, want ook internationaal willen de twee Drentse steden een woordje meespreken.

Betere bereikbaarheid van industriegebieden en betere onderlinge aansluiting van het openbaar vervoer moeten de komende jaren eveneens vorm krijgen.

Reageer op dit artikel