nieuws

Koppeling geo-informatie

bouwbreed

maastricht – Limburgse grensgemeenten zetten samen met Duitse overheden een informatiesysteem op om eenvoudig geografische en economische gegevens uit te wisselen.

Ruimtelijke plannen, zoals streek- en bestemmingsplannen, agrarische informatie, informatie over bedrijventerreinen en verkeers- en vervoersinformatie worden digitaal gekoppeld en weergegeven in interactieve kaarten. Deze zijn vanaf eind 2007 toegankelijk voor bedrijfsleven, overheden en burgers. Limburg en Roermond, Venlo, Venray en Weertwerken beginnen met de Bezirksregierung in Düsseldorf en Mönchengladbach, Krefeld, Kreisen Kleve, Viersen en Neuss in mei met het bundelen van hun data.

Het project in de regio Rijn-Maas-Noord moet grensoverschrijdende samenwerking stimuleren en is onderdeel van een initiatief om langs de gehele Nederlands-Duitse grens geografische informatie uit te wisselen. Het Europese Interreg programma voor ruimtelijke ontwikkeling dekt de helft van de kosten van 2,2 miljoen euro. Limburg, Rijkswaterstaat en VROM en LNV dragen eveneens bij.

Reageer op dit artikel