nieuws

Infra rond Zwolle kost bijna 100 miljoen euro

bouwbreed Premium

zwolle – Het aanpassen van het wegennet in en rond Zwolle, inclusief de aanleg van diverse aansluitingen in de richting van de A28 vergen in de komende jaren een investering van 98 miljoen euro. Belangrijk onderdeel is de functie van de toekomstige Westenholterallee als ontsluitingsweg richting A28. De aanleg van de Westenholterallee is sterk afhankelijk […]

zwolle – Het aanpassen van het wegennet in en rond Zwolle, inclusief de aanleg van diverse aansluitingen in de richting van de A28 vergen in de komende jaren een investering van 98 miljoen euro.

Belangrijk onderdeel is de functie van de toekomstige Westenholterallee als ontsluitingsweg richting A28. De aanleg van de Westenholterallee is sterk afhankelijk van het verplaatsen van het steunpunt van Rijkswaterstaat dat voor medio 2007 op de agenda staat.

Hierna wordt begonnen met de aanleg van de Westenholterallee voor de ontsluiting van onder meer de Vinex-locatie Stadshagen. Heijmans Wegenbouw is inmiddels bezig met de voorbereidingen voor de nieuwe infrastructuur vanaf de A28 (afslag Zuid). Ook de reconstructie van andere wegen voor de aansluiting op de Westerholterallee en de realisatie van diverse geluidwerende maatregelen maken onderdeel uit van de totale infrastructuur.

De Westenholterallee wordt aan weerszijden voorzien van twee rijstroken. In de weg wordt over het Zwolle-IJsselkanaal een brug aangelegd. De aanleg van deze brug begint in 2008. Een ander onderdeel is de aanleg van de nieuwe Hasselterweg rond de Vinex-wijk Stadshagen. Deze weg wordt eveneens aangesloten op de Westenholterallee. Rond 2009 zijn de meeste werkzaamheden klaar.

Reageer op dit artikel