nieuws

Groei recreatiegebieden mogelijk langs rand Veluwe

bouwbreed Premium

arnhem – Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben dertien gebieden aan de grenzen van de Veluwe aangewezen, waar recreatiebedrijven mogen groeien. Kampeer- en verblijfsterreinen buiten die gebieden moeten verdwijnen, zodat de natuur meer ruimte krijgt. Dat staat in het plan van aanpak dat GS gisteren hebben vastgesteld. In elk groeigebied is volgens de provincie plaats voor […]

arnhem – Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben dertien gebieden aan de grenzen van de Veluwe aangewezen, waar recreatiebedrijven mogen groeien. Kampeer- en verblijfsterreinen buiten die gebieden moeten verdwijnen, zodat de natuur meer ruimte krijgt. Dat staat in het plan van aanpak dat GS gisteren hebben vastgesteld.

In elk groeigebied is volgens de provincie plaats voor 5 tot 25 recreatiebedrijven, variërend van een pannenkoekrestaurant tot een kampeerbedrijf. Bedrijven kunnen per gebied een ondernemingsplan indienen.

Een groeigebied mag pas ontwikkelen als in dezelfde regio voldoende krimp is gerealiseerd. Dat betekent dat er eerst ondernemingen uit kwetsbare natuurgebieden moeten verdwijnen. Pas als daarmee voldoende hectaren natuur zijn teruggewonnen, mag het groeigebied aan de invulling beginnen. GS reserveren tot 2011 bijna 8 miljoen euro om dit te stimuleren.

Reageer op dit artikel