nieuws

Energieprijzen kosten Britse bouw 1,9 miljard

bouwbreed

londen – De kosten van de in Groot-Brittannië lopende bouwprojecten komen bijna 1,9 miljard euro hoger uit door de sterk gestegen energieprijzen. Voor projecten in de publieke sector zal de schatkist om die reden 740 miljoen euro meer moeten ophoesten. Dat berekent John Colley, de nieuwe voorzitter van de Construction Products Association. In Groot-Brittannië zijn […]

londen – De kosten van de in Groot-Brittannië lopende bouwprojecten komen bijna 1,9 miljard euro hoger uit door de sterk gestegen energieprijzen. Voor projecten in de publieke sector zal de schatkist om die reden 740 miljoen euro meer moeten ophoesten. Dat berekent John Colley, de nieuwe voorzitter van de Construction Products Association. In Groot-Brittannië zijn de prijzen van electra en gas veel sterker gestegen dan elders in Europa, vooral door een tekort aan de aanbodzijde. Bovendien is diesel door de hoge accijns ook aanzienlijk duurder.

Reageer op dit artikel