nieuws

Cluster nutsbedrijven in Caraïbisch gebied

bouwbreed

philipsburg – De nutsbedrijven op de kleine Caraïbische eilanden Sint Maarten, St. Barths en Anguilla slaan de handen ineen. Binnen twee jaar moeten de eilandelijke elektriciteitsnetwerken op elkaar zijn aangesloten. Begin volgend jaar wordt begonnen met de aanleg van kabels met een totale lengte van 51 kilometer over de zeebodem, die de elektriciteitsvoorzieningen met elkaar […]

philipsburg – De nutsbedrijven op de kleine Caraïbische eilanden Sint Maarten, St. Barths en Anguilla slaan de handen ineen. Binnen twee jaar moeten de eilandelijke elektriciteitsnetwerken op elkaar zijn aangesloten.

Begin volgend jaar wordt begonnen met de aanleg van kabels met een totale lengte van 51 kilometer over de zeebodem, die de elektriciteitsvoorzieningen met elkaar moeten verbinden. Dat kost de vier betrokken energiebedrijven ruim 20 miljoen euro.

De energiemaatschappijen hopen met de samenwerking in geval van stroomuitval op een van de eilanden de energievoorziening toch te kunnen garanderen.

Het eerdere voornemen om ook Saba en Sint Eustatius in het netwerk op te nemen, bleek te duur. De intereilandelijke samenwerking is volgens de betrokken bedrijven vrijwel uniek in de wereld.

Reageer op dit artikel