nieuws

BAM en Fugro beurslievelingen van analisten

bouwbreed Premium

den haag – Koninklijke BAM Groep en ingenieursbureau Fugro worden in analistenkringen genoemd als beurslievelingen. Beide bedrijven hebben momenteel koersen die de komende tijd behoorlijke winsten mogelijk maken.

In zijn kwartaalbericht over favorieten in Nederlandse small- en midcaps heeft analist Dirk Verbiesen van F. van Lanschot Bankiers BAM en Fugro gehandhaafd als potentiële groeiers. Heijmans is dit keer buiten de boot gevallen. Reden is dat Heijmans in de eerste drie maanden van het jaar een koerswinst heeft gerealiseerd van slechts 8,5 procent tegen een stijging van de indices van smallcaps en midcaps van 21,1 procent. Daarnaast is de potentiële koersstijging gering aangezien Verbiesen een koersdoel van 41 euro ziet. Ook andere analisten zien niet zoveel potentie in Heijmans. De koersdoelen variëren van 39 tot 45 euro. Iedereen is het er wel over eens dat zeker in Europees perspectief gezien het bedrijf een attractieve koers heeft met de huidige 38,70 euro.

Meer zien de analisten in BAM. Vooral de overname van AM Wonen en de posities die de Koninklijke heeft op het gebied van pps-projecten doen hen een stijging van de winstmarge vermoeden waar beleggers gelukkig van worden. De koersdoelen die de verschillende analisten zien variëren van 94 tot 100 euro, een relatief geringe bandbreedte. Dit betekent dat de analisten BAM als een stabiel bedrijf kenschetsen.

Ook bij beurslieveling Fugro is de variatie in koersdoelen gering met een bandbreedte van 32 tot 35 euro. Inmiddels is de koers al gestegen naar rond de 33,50 euro, waardoor de potentiële koerswinst geringer is geworden. Aan de andere kant echter wordt het bedrijf gezien als een slim bedrijf dat in het verleden op het juiste moment overnames heeft weten te doen die direct bijdroegen aan de winst.

Een negatief punt achten de analisten de olieprijzen. Als die gaan dalen, dan zou dat kunnen leiden tot uitstel van investeringen van oliemaatschappijen, hetgeen Fugro vrij snel in zijn orderportefeuille zal merken.

Analisten blijken veel meer moeite te hebben een bedrijf als Ballast in te schatten. De bandbreedte in koersdoelen is hier groot met een range van 39 tot 47 euro. Bij de hoogste schattingen overheerst geloof en hoop kennelijk de ratio.

Eveneens moeite hebben de analisten met Boskalis. Op zich begrijpelijk omdat de Papendrechtse baggeraar het enige beursgenoteerde baggerbedrijf ter wereld is. Een benchmark is derhalve niet mogelijk. Een baggeraar is nu eenmaal niet te vergelijken met een bouwbedrijf, maar ook niet met een rederij. De variatie in koersdoelen is dan ook heel groot met een range van 49,5 tot 65. Momenteel doet het aandeel 57,50 euro.

Reageer op dit artikel