nieuws

Aanmeldingen voor bouwkunde en civiele techniek fors lager

bouwbreed Premium

delft – Het aantal vooraanmeldingen voor de studie Bouwkunde en Werktuigbouwkunde aan de TU Delft is 22 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Civiele Techniek boekte zelfs 34 procent minder vooraanmeldingen. Dat blijkt uit de cijfers van de vooraanmeldingen van universiteiten in Nederland.

De faculteit Bouwkunde van de TU Eindhoven boekte 5 procent meer vooraanmeldingen, terwijl de studies Civiele Techniek en Werktuigbouwkunde in Twente respectievelijk 7 en 48 procent meer studenten boekten. Daarentegen zag Twente het aantal vooraanmeldingen voor Elektrotechniek met 33 procent dalen.

De malaise in Delft doet zich ook bij andere studies voelen. Over het geheel genomen meldden zich 12 procent minder nieuwe studenten. De TU Eindhoven daarentegen boekte 2 procent meer vooraanmeldingen, terwijl de TU Twente het met 2 procent minder moet doen. “Er zijn ook opleidingen in Delft die reden tot voorzichtige vreugde hebben”, aldus Delta, het weekblad van de universiteit. “Bij technische bestuurskunde en technische informatica stijgt het aantal vooraanmeldingen met respectievelijk 39 en 27 procent.” Uit de cijfers blijkt verder dat de belangstelling voor Elektrotechniek met 8 procent groeide.

Volgens de TU Delft zegt het aantal vooraanmeldingen weinig over het definitieve aantal nieuwe studenten. De praktijk leert dat zich ook later nog verschillende belangstellenden inschrijven.

Reageer op dit artikel