nieuws

Werkzoekenden nodigen werkgevers uit

bouwbreed

dordrecht – Metselaars, timmerlieden en een installateur maken deel uit van een groep van 30 langdurig werklozen die zich tijdens een sollicitantenmarkt aanbiedt aan werkgevers. Het motto dat zij hanteren luidt 12 ambachten 13 sollicitanten.

De ontmoeting tussen werkgevers en werkzoekenden wordt op 26 april gehouden bij reïntegratiebedrijf Alexander Calder in Ridderkerk. “Meestal houden werkgevers een banenmarkt, maar wij hebben besloten om het om te draaien”, zegt initiatiefnemer D. Dubbeldam. De 55-jarige Dordtenaar werkte onder meer als ijzerwerker, maar raakte vorig jaar zijn baan kwijt. Omdat werkgevers nauwelijks interesse tonen voor oudere werklozen en vakmensen die in de wao hebben gezeten, besloot hij in samenwerking met reïntegratiebedrijf Alexander Calder en andere oudere werklozen zelf stappen te nemen om hierin verandering te brengen.

Dubbeldam zegt het beu te zijn bij schriftelijke sollicitaties te worden afgewezen. “Er is bij werkgevers veel behoefte aan vakmensen, maar als je niet zo goed bent in het schrijven van een foutloze brief, word je al gauw afgewezen”, legt hij uit.

Onder de noemer �12 ambachten, 13 sollicitanten� zullen twaalf vakmensen met een bepaald beroep en nog eens dertien andere sollicitanten zich op 26 april persoonlijk presenteren tijdens een sollicitantenmarkt in Ridderkerk. “We richten ons niet op een bepaalde branche, iedereen die personeel zoekt is welkom. Naast vaklieden presenteren ook administratief medewerkers zich. Dus het kan voor aannemers best interessant zijn om bij ons een kijkje te komen nemen. Uiteindelijk werken in de bouw ook boekhouders en receptionistes. We zijn dan ook druk bezig om werkgevers en ondernemersverenigingen schriftelijk uit te nodigen. We gaan ze laten zien wat we in huis hebben.”

Dubbeldam is ervan overtuigd dat persoonlijk contact tussen sollicitant en werkgever betere kansen biedt op een baan. Daarnaast moet de sollicitantenmarkt ook aantonen dat bij reïntegratiebedrijven als Alexander Calder veel capabel en gemotiveerd personeel rondloopt, waar werkgevers vrijuit kunnen kiezen. Verder worden de werkgevers gewezen op de subsidiemogelijkheden om herintreders of wao�ers in dienst te nemen.

Reageer op dit artikel