nieuws

Website biedt kijk op verschillende studies

bouwbreed

den haag – Waar kan je een hbo-opleiding tot bouwkundige volgen? Welke van die opleidingen vinden de huidige studenten het beste? Het antwoord op zulke vragen is te vinden op de website www.studiekeuze123.nl. De site kwam tot stand op initiatief van studenten, universiteiten, hogescholen en de overheid. Het medium richt zich zowel op het onderwijs […]

den haag – Waar kan je een hbo-opleiding tot bouwkundige volgen? Welke van die opleidingen vinden de huidige studenten het beste? Het antwoord op zulke vragen is te vinden op de website www.studiekeuze123.nl. De site kwam tot stand op initiatief van studenten, universiteiten, hogescholen en de overheid. Het medium richt zich zowel op het onderwijs in de bouw- en installatiesectoren als op andere branches. Er is informatie te vinden over uiteenlopende universiteiten en hogescholen. Belangstellenden kunnen eenvoudig informatie opvragen over onder meer de vestigingsplaatsen van onderwijsinstellingen, het toekomstperspectief van uiteenlopende studies en studentenoordelen over het docentencorps. “Aankomende studenten en andere belangstellenden kunnen uit de beschikbare gegevens hun persoonlijk ranglijstje opstellen”, aldus een toelichting van het ministerie van OCW. “De informatie hiervoor is afkomstig uit de papieren Keuzegids Hoger Onderwijs.”

De stichting Surf heeft de website gemaakt. Het is de bedoeling dat nog voor de zomer een organisatie wordt opgericht die zelfstandig de informatie op de site gaat bijhouden. “Deze database past binnen het idee van staatssecretaris Rutte en de universiteiten en hogescholen om zoveel mogelijk gegevens openbaar en makkelijk toegankelijk te maken voor studenten”, aldus een toelichting van het ministerie van OCW.

Reageer op dit artikel