nieuws

Tweevijfde bedrijven langs rijkswegen

bouwbreed Premium

den haag – Ruim twee op de vijf nieuwe bedrijventerreinen, die tot 2015 op de rol staan, zullen dicht langs de rijkswegen verrijzen. Ruimtelijk onderzoeksbureau Nirov becijfert dit na onderzoek in het kader van de Nieuwe Kaart van Nederland. Op dit moment staan tot 2015 landelijk 717 nieuwe bedrijventerreinen op stapel. Bijna 42 procent van […]

den haag – Ruim twee op de vijf nieuwe bedrijventerreinen, die tot 2015 op de rol staan, zullen dicht langs de rijkswegen verrijzen. Ruimtelijk onderzoeksbureau Nirov becijfert dit na onderzoek in het kader van de Nieuwe Kaart van Nederland.

Op dit moment staan tot 2015 landelijk 717 nieuwe bedrijventerreinen op stapel. Bijna 42 procent van die plannen zijn gepland op een afstand van 500 meter of minder van een rijksweg. Het gaat daarbij voornamelijk om de grotere bedrijventerreinen. Samen beslaan zij bijna 19.000 hectare, 60 procent van de totale geplande oppervlakte voor nieuwe kantoren en bedrijven. Eind februari nog waarschuwde directeur W. Derksen van het Ruimtelijk Planbureau voor de dreigende verrommeling van het landschap langs de rijkswegen door de monotone kantoren- en bedrijvenparken. Het planbureau pleitte bij die gelegenheid voor meer regie van het Rijk om wildgroei te voorkomen.

Reageer op dit artikel