nieuws

Tweedehands bouwmaterialen toegankelijker

bouwbreed Premium

utrecht – Het zoeken naar secundaire bouwmaterialen wordt steeds eenvoudiger. Internet is daarbij een belangrijk hulpmiddel. De site van kringloopbouwmaterialen.nl ontsluit de adressen van bijna driehonderd leveranciers in Nederland.

Er zijn in Nederland veel bedrijven die tweedehands bouwmaterialen verhandelen. Via internet zoeken professionals en particulieren naar restpartijen en bijzondere herbruikbare bouwproducten. De onafhankelijke website www.kringloopbouwmaterialen.nl van de Stichting Milieunet verzamelt en ontsluit gegevens van 295 bedrijven die tweedehands bouwmaterialen aanbieden.

Nieuw op de site is de categorie �bouwgrondstoffen� en �materieel�. Deze rubrieken completeren het assortiment. E. van Erne van Stichting Milieunet: “Grote kracht van de site is dat elk bedrijf dat zich aanmeldt, wordt gratis geplaatst. Ze moeten wel over een fysiek adres beschikken waar mensen kunnen langslopen. Voor extra mogelijkheden als doorlinken rekent de stichting een klein bedrag.”

Het hergebruik is goed voor het milieu, stelt de stichting. Hergebruik van bouwmaterialen levert een aanzienlijke CO2-reductie op, doordat er geen beroep wordt gedaan op grondstoffen om materialen te produceren.

Voor de milieubewuste bouwer is er inmiddels dus groot netwerk beschikbaar. Op bijna driehonderd sites van provincies, gemeenten, overheidsorganisaties, milieuorganisaties en startportalen is al een link naar www.kringloopbouwmaterialen.nl aangebracht. De Stichting Milieunet hoopt dat velen dit voorbeeld te volgen. Op haar beurt linkt de site ook naar de Stichting Gered Gereedschap en Recyclicity net, organisaties die nobele doelen nastreven met tweedehands bouwmateriaal en gereedschap.

De site is gemakkelijk toegankelijk en niet vol reclame. “We proberen de site zo overzichtelijk mogelijk te houden”, zegt van Erne. “Met zo�n driehonderd bezoekers per dag is het een aantrekkelijke site voor sponsors. We zijn nog op zoek naar een interessante partij.”

Reageer op dit artikel