nieuws

Start inschrijving Bouwfonds Award Vitale Monumenten

bouwbreed

den haag – De inschrijving voor de Bouwfonds Award voor Vitale Monumenten 2007 is begonnen. In aanmerking voor de Award komen monumenten die een nieuwe bestemming hebben gekregen dankzij een renovatie, aanpassing of verbouwing en daardoor toegankelijk zijn geworden voor een breed publiek.

De winnaars in de categorieën kleinschalige en grootschalige renovatie krijgen ieder 10.000 euro. Het bedrag is bestemd om de toegankelijkheid van het monument nog verder te verbeteren.

De Award voor 2006 ging in de categorie grootschalig naar het Louis Hartlooper Complex in Utrecht, in 1928 ontworpen als politiebureau. De centrale ruimtes zijn in originele staat gerestaureerd en worden vandaag de dag gebruikt voor films, debatten, cursussen en lezingen. Winnaar in de categorie kleinschalig was de Stads- en Commerciewerf in Zierikzee, bestaande uit voormalige houtloodsen waar nu authentieke schepen worden gerestaureerd.

Inschrijven voor de Bouwfonds Award voor Vitale Monumenten 2007 kan via www.bouwfonds.nl De inschrijving sluit op 15 september 2006. De jury bestaat uit Fons Asselbergs, Rijksadviseur voor Cultureel Erfgoed; Bart Bleker, voormalig lid Raad van Bestuur Bouwfonds; Emil van Brederode, voorzitter Stichting Open Monumentendag; Marina de Vries, freelance journalist; en Hubert Jan Henket van Henket & Partners Architecten.  

Reageer op dit artikel