nieuws

Randstad ziet groeiend optimisme bij werknemers

bouwbreed

den haag – Bijna eenderde van de werknemers verwacht binnen een half jaar van baan te kunnen veranderen. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om hoog- of laaggekwalificeerd personeel.

Uitzendorganisatie Randstad maakt dat bekend in de Randstad WerkMonitor, een onderzoek onder ruim 800 werknemers in verschillende branches waaronder de bouw en verwante sectoren.

Verder blijkt uit het onderzoek dat werknemers steeds minder bang zijn om ontslagen te worden. Het optimisme loopt in de maat met gegevens van het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid (EIB). De organisatie verwacht dat de werkgelegenheid in de burgerlijke en utiliteitsbouw (b&u)dit jaar met ruim 3 procent zal groeien. In de periode tussen 2007 en 2011 zal de werkgelegenheid in de b&u-sector jaarlijks met 1,1 procent groeien, aldus het EIB.

De Randstad WerkMonitor wijst uit dat personen onder de 45 jaar hun kansen op de arbeidsmarkt rooskleuriger inschatten dan personeel boven die leeftijd.

Verder blijkt uit het onderzoek dat het afgelopen half jaar 11 procent van de medewerkers uit de productie- en industriebranche, waartoe ook de bouw wordt gerekend, van baan is veranderd. Als reden om over te stappen werd veelal aangegeven dat de sfeer bij de vorige werkgever niet plezierig was.

Reageer op dit artikel