nieuws

Parkshuttle rijdt voorlopig niet

bouwbreed Premium

ROTTERDAM – Het onbemande openbaarvervoerssysteem Parkshuttle in Rotterdam blijft voorlopig buiten gebruik. Exploitant Connexxion denkt dat het vier tot zes maanden gaat duren voordat de computergestuurde voertuigen mogelijk weer gaan rijden. De Parkshuttle, die rijdt tussen metrostation Kralingsezoom in Rotterdam en bedrijventerrein Rivium in Capelle aan den IJssel, wordt door pech achtervolgd. In december kwamen […]

ROTTERDAM – Het onbemande openbaarvervoerssysteem Parkshuttle in Rotterdam blijft voorlopig buiten gebruik. Exploitant Connexxion denkt dat het vier tot zes maanden gaat duren voordat de computergestuurde voertuigen mogelijk weer gaan rijden.

De Parkshuttle, die rijdt tussen metrostation Kralingsezoom in Rotterdam en bedrijventerrein Rivium in Capelle aan den IJssel, wordt door pech achtervolgd. In december kwamen twee shuttles met elkaar in botsing en legde Connexxion het een week eerder door premier Balkenende geopende vervoerssysteem stil. In februari ontstond er brand in de remise waar de voertuigen stonden geparkeerd waardoor grote schade aan de shuttles ontstond. “Over twee weken besluiten we of we de shuttles gaan herstellen of dat we nieuwe bestellen. Dat is afhankelijk van het besluit van onze verzekeraar”, zei een woordvoerder van Connexxion gisteren. Volgens hem is het geen optie om het hele project af te blazen. Het vervoersbedrijf gaat er vanuit dat de shuttle op den duur weer operationeel wordt.

Reageer op dit artikel