nieuws

Papieren alternatief voor gipsplaten

bouwbreed

næstved – Het Deense bedrijf Metanite introduceert massieve wand- en plafondbekledingsplaten die zijn gemaakt van een restproduct van de papierindustrie, in casu de korte vezels en krijt en kaoline die overblijven bij de recycling van oud papier. Het als alternatief voor gipsplaten dienende product kan snel worden gemonteerd met schroeven of spijkers maar is dusdanig […]

næstved – Het Deense bedrijf Metanite introduceert massieve wand- en plafondbekledingsplaten die zijn gemaakt van een restproduct van de papierindustrie, in casu de korte vezels en krijt en kaoline die overblijven bij de recycling van oud papier. Het als alternatief voor gipsplaten dienende product kan snel worden gemonteerd met schroeven of spijkers maar is dusdanig robuust en slagvast dat er praktisch alles aan kan worden opgehangen, dat wil zeggen lampen, schilderijen etc. tot 30 kilo. Niettemin kunnen er makkelijk met gangbaar gereedschap gaten in worden gemaakt voor het doorvoeren van elektrische bedrading.

Volgens Metanite voldoet het product gedocumenteerd aan alle denkbare normen ten aanzien van zaken als brandveiligheid en isolerende eigenschappen, ook voor wat betreft geluidwering. De geslepen oppervlakte is bedekt met papier, zodat er meteen na montage een wandwerf op kan worden gesmeerd. De merknaam luidt �ME-plader� en is gepatenteerd. De lancering op de Deense thuismarkt vond deze week plaats op de bouwbeurs Byggeri 2006 in Fredericia.

Reageer op dit artikel