nieuws

Opnieuw overname in Groot-Brittannië

bouwbreed

londen – Het Britse bouwbedrijf Galliford Try heeft de collega�s van Morrison overgenomen. Galliford Try betaalt 63 miljoen euro voor Morrison, dat een omzet van ongeveer 450 miljoen euro alsmede een aantal pfi-investeringen meebrengt. De overname volgt op de acquisitie van Mowlem door Carrillion, die eind vorige maand formeel is afgerond. Morrison werd in 2000 […]

londen – Het Britse bouwbedrijf Galliford Try heeft de collega�s van Morrison overgenomen. Galliford Try betaalt 63 miljoen euro voor Morrison, dat een omzet van ongeveer 450 miljoen euro alsmede een aantal pfi-investeringen meebrengt. De overname volgt op de acquisitie van Mowlem door Carrillion, die eind vorige maand formeel is afgerond.

Morrison werd in 2000 voor 380 miljoen door het waterbedrijf AWG gekocht van de toenmalige eigenaar-directeur Sir Fraser Morrison. Later ontdekte de nieuwe eigenaar diverse lijken in de kast, waardoor Morrison zwaar verlieslatend bleek te zijn. AWG heeft de vroegere baas daarvoor naar de rechter gesleept maar uiteindelijk buiten de rechtbank om overeenstemming bereikt over de financiële afwikkeling.

Volgens directeur Greg Fitzgerald van Galliford Try sluiten de bedrijven uitstekend op elkaar aan, vooral in infrastructuur en openbare werken. “De combinatie schept een Brits bouwbedrijf van een belangrijke schaal en marktaanwezigheid.” Bovendien kan de overname tot zo�n drie miljoen euro aan kostenbesparingen opleveren. Galliford Try hoopt daarbij ook te profiteren van de kennis die het vijftien man sterke pfi-team van Morrison heeft opgebouwd.

Reageer op dit artikel