nieuws

Meting Amsterdamse dijken met helikopter

bouwbreed

AMSTERDAM – Waternet, een gezamenlijke organisatie van de gemeente Amsterdam en het hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht, gaat vanaf vandaag met een helikopter de dijken in de hoofdstedelijke regio inspecteren. Aan de hand van de metingen bekijkt het bedrijf of de dijken voldoende veilig zijn en of herstel nodig is. Het is de eerste keer […]

AMSTERDAM – Waternet, een gezamenlijke organisatie van de gemeente Amsterdam en het hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht, gaat vanaf vandaag met een helikopter de dijken in de hoofdstedelijke regio inspecteren. Aan de hand van de metingen bekijkt het bedrijf of de dijken voldoende veilig zijn en of herstel nodig is. Het is de eerste keer dat Waternet hiervoor een helikopter inzet. Bij vorige inspecties gingen landmeters de dijken af. Dat kostte veel meer tijd en geld.

De helikopter vliegt over alle dijken en meet de hoogte en breedte met behulp van een laserstraal. Hierdoor kunnen medewerkers van Waternet de dijken driedimensionaal in beeld brengen. Daarnaast maakt Waternet tijdens de vlucht foto�s en filmopnamen van de dijken.

Reageer op dit artikel