nieuws

Gekleurd schoolplein beteugelt kinderen

bouwbreed Premium

amsterdam – Kinderen op twee Amsterdamse basisscholen vliegen elkaar minder vaak in de haren sinds hun schoolpleinen zijn verdeeld in gekleurde vakken. Bovendien spelen meer kinderen met elkaar dan vroeger. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de stichting Zoneparc Foundation Nederland, die de nieuwe inrichting van de pleinen verzorgde. De pleinen zijn met […]

amsterdam – Kinderen op twee Amsterdamse basisscholen vliegen elkaar minder vaak in de haren sinds hun schoolpleinen zijn verdeeld in gekleurde vakken.

Bovendien spelen meer kinderen met elkaar dan vroeger. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de stichting Zoneparc Foundation Nederland, die de nieuwe inrichting van de pleinen verzorgde.

De pleinen zijn met kleuren verdeeld in drie zones voor verschillende activiteiten. Zo is het rode deel voor sporten, het gele vlak om te relaxen en het blauwe gebied voor rustige spellen.

Voetballende jongens nemen niet meer de hele speelplaats in beslag. Kinderen die liever stoepkrijten of touwtjespringen hebben zo ook een eigen plek. Voorheen ontstond er regelmatig ruzie met de voetballers als er weer eens een bal voorbij kwam. En leraren constateren dat kinderen minder vaak vechten.

De stichting meldt dat dit jaar nog twee scholen in Amsterdam, twee in Rotterdam en een in Hilversum een nieuwe speelplaats krijgen. Ook andere scholen zouden interesse hebben getoond.

Reageer op dit artikel