nieuws

Filter schoont lucht (bouw)machinemotor

bouwbreed

den haag – Met de Eco III levert Parker Hannifin luchtfilters voor bouwmaterieel. Deze filters uit de serie Racor Eco zijn bedoeld voor dieselmotoren met een vermogen van 220 tot 370 kilowatt. De fabrikant zegt de filters te hebben ontworpen in overleg met machinebouwers en gebruikers. Zo verbeterde onder meer het gemak van installeren. Voor […]

den haag – Met de Eco III levert Parker Hannifin luchtfilters voor bouwmaterieel. Deze filters uit de serie Racor Eco zijn bedoeld voor dieselmotoren met een vermogen van 220 tot 370 kilowatt.

De fabrikant zegt de filters te hebben ontworpen in overleg met machinebouwers en gebruikers. Zo verbeterde onder meer het gemak van installeren. Voor grotere effectiviteit komen de nieuwe filters dichter bij turboladers of cilinders.

Het systeem bestaat uit een filterhuis van gewapende kunststof en een metaalvrij filterelement. De elementen zijn zonder speciale gereedschappen te wisselen. De voet is omkeerbaar en de in- en uitlaten kunnen aan de machine worden aangepast. De constructie van de behuizing voorkomt dat de elementen verkeerd worden geplaatst.

Het filter biedt een capaciteit tot 1500 kubieke meter lucht per uur.

Reageer op dit artikel