nieuws

Fijn stof Kernhem in Ede blijft binnen norm

bouwbreed

ede – De ontwikkeling van 1900 woningen in de wijk Kernhem (vlek B) kan beginnen. Uit luchtonderzoek blijkt dat de hoeveelheid schadelijke fijn stof ook na de bouwplannen binnen de norm blijft. Voordat de bouw daadwerkelijk kan beginnen, moet het gerezen conflict tussen de gemeente Ede en grondeigenaar Mega, die driekwart van de grond in […]

ede – De ontwikkeling van 1900 woningen in de wijk Kernhem (vlek B) kan beginnen. Uit luchtonderzoek blijkt dat de hoeveelheid schadelijke fijn stof ook na de bouwplannen binnen de norm blijft.

Voordat de bouw daadwerkelijk kan beginnen, moet het gerezen conflict tussen de gemeente Ede en grondeigenaar Mega, die driekwart van de grond in vlek B bezit, worden opgelost. Indien partijen er niet uit komen, overweegt de gemeente eerder te gaan bouwen in vlek C. Dat staat vooralsnog voor 2015 op de planning. De 1900 woningen in vlek B zouden in 2009 moeten worden opgeleverd.

Ede is een van de twaalf proefgemeenten van de Taskforce Luchtkwaliteit van VROM en kreeg daardoor met enkele andere gemeenten voorrang voor het laten uitvoeren van een luchtkwaliteitonderzoek. Niettemin heeft het onderzoek een vertraging van anderhalf jaar opgeleverd. Momenteel wordt er gesproken met meerdere ontwikkelaars uit de regio. De bestemmingsplannen worden vernieuwd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels