nieuws

DIM Vastgoed: nieuw contract directie

bouwbreed Premium

rotterdam – De raad van commissarissen van de Rotterdamse vastgoedbelegger DIM Vastgoed is akkoord met de directie over een nieuw en soberder contract. De toezichthouders zullen de overeenkomst tijdens de jaarvergadering nader toelichten, zo liet de onderneming voorafgaand aan de bijeenkomst weten. Om de nieuwe overeenkomst te laten ingaan, zal het oude contract per 1 […]

rotterdam – De raad van commissarissen van de Rotterdamse vastgoedbelegger DIM Vastgoed is akkoord met de directie over een nieuw en soberder contract. De toezichthouders zullen de overeenkomst tijdens de jaarvergadering nader toelichten, zo liet de onderneming voorafgaand aan de bijeenkomst weten.

Om de nieuwe overeenkomst te laten ingaan, zal het oude contract per 1 april worden opgezegd. Het management ontvangt een beëindigingsvergoeding van 11,8 miljoen dollar. De betaling wordt opgenomen in de resultaten over 2006.

In februari meldden de commissarissen al dat het zwaar bekritiseerde directiecontract wordt versoberd. De belangrijkste wijziging is het schrappen van een verplichte afkoopsom. Verder wordt het onder het nieuwe contract mogelijk op elk moment het management de wacht aan te zeggen. Het Amerikaanse onroerendgoedbedrijf Equity One, dat vorig jaar een mislukte poging deed DIM over te nemen, zag niks in het huidige contract. Equity One vond de directievoering van DIM Vastgoed te duur. Ook de afkoopsom was de Amerikanen een doorn in het oog. Homburg Invest, dat eveneens heeft geprobeerd DIM in te lijven, had dezelfde kritiek.

Reageer op dit artikel