nieuws

Dekker: In juni besluit over Verbouwfonds

bouwbreed

den haag – Minister Dekker (VROM) hakt in juni de knoop door over de oprichting van een nationaal Verbouwfonds. Via dit fonds moeten woningeigenaren een gunstige lening kunnen krijgen voor de verbetering van hun huis. In een brief aan de Tweede Kamer heeft Dekker gisteren laten weten dat zij wacht op onderzoeken naar de mogelijkheden […]

den haag – Minister Dekker (VROM) hakt in juni de knoop door over de oprichting van een nationaal Verbouwfonds. Via dit fonds moeten woningeigenaren een gunstige lening kunnen krijgen voor de verbetering van hun huis.

In een brief aan de Tweede Kamer heeft Dekker gisteren laten weten dat zij wacht op onderzoeken naar de mogelijkheden voor energiebesparing in de bestaande woningvoorraad. Op basis van de uitkomst van deze onderzoeken zal zij een besluit nemen over de mogelijke oprichting van het nationale fonds.

Het voorstel voor het Verbouwfonds is afkomstig van Bouwend Nederland, vereniging Eigen Huis, de Nederlandse vereniging van Makelaars, de stichting Waarborgfonds Eigen Woningen, Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten, Vastgoed Belang en VvE Belang. Volgens de organisaties is een stimuleringsregeling voor renovatie en verbouwplannen nodig omdat de kwaliteit van de particuliere woningen achteruit holt.

Ze vinden dat het Rijk in het Verbouwfonds jaarlijks 100 miljoen euro moet stoppen, waarmee gunstige leningen kunnen worden verstrekt aan huiseigenaren voor de verbetering van hun huis.

Reageer op dit artikel