nieuws

Amsterdamse TKD anders dan anders

bouwbreed Premium

den haag – In elk geval anders en mogelijk nog beter dan de voorgaande evenementen: dat verwacht de organisatie van de 21ste Technische Kontakt Dagen. Die vinden plaats van 18 tot en met 20 mei in Amsterdamse havengebied Westpoort waar 167 exposanten hun materieel demonstreren voor zon 20.000 bezoekers. De TKD richt zich vooral op belanghebbenden uit de gww en vindt dit jaar voor het eerst plaats in Amsterdam.

De komende editie van de demonstratiebeurs heeft het motto Kracht & Kwaliteit. Beide kenmerken slaan volgens de organisatie niet alleen op het materieel: het komt ook tot uiting in de samenwerking van de verschillende partijen. De aanstaande TKD komt mede tot stand met het Amsterdamse Havenbedrijf en de gemeente. Het Havenbedrijf wil via het materieeltreffen het vestigingsbeleid versterken terwijl de gemeente er de werkgelegenheid mee wil bevorderen. De wethouder van economische zaken opent mede om die reden het evenement. De Dienst Werk en Inkomen van Amsterdam neemt de gelegenheid te baat om 100 werklozen op de TKD kennis te laten maken met de bedrijfstak. Van deze groep mogen 25 mensen bij gebleken geschiktheid oefenen met het materieel onder leiding van een leermeester.

Het terrein ligt aan de Casablanca- en Beiraweg nabij de A9 en A10. De locatie beslaat ruim 10 hectare en biedt plaats aan twee demonstratiebanen. De ene is bedoeld voor vrachtwagens en de andere voor tractoren en dumpers. Tussen de banen komt een tribune die te bereiken is via een loopbrug. Alle looppaden zijn verhard met Megatrax, een toeslagstof en activator voor cementgebonden constructies. Dit gepatenteerde Nederlandse product realiseert een druksterkte die overeenkomt met de betonkwaliteit B25. Exposant Megatrax Benelux noemt het een alternatief voor stelconplaten.

Het bedrijf uit Rosmalen is een nieuwe deelnemer aan de TKD, net als onder andere Yanmar en bedrijfswageninrichter Instra uit het Noord-Brabantse Zeeland. VSH Machinery uit het eveneens Noord-Brabantse Esbeek toont voor het eerst de boomrooimachines van Pro-Wood-Cat. JCB, Kuiken, Pon Equipment als opvolger van Geveke Zwaar Materieel, Hitachi en Van der Spek Vianen als opvolger van EUH Fuchs doen al sinds 1978 mee aan de TKD. Exposanten van onder meer hulpstukken kunnen hun producten laten zien in een centraal gelegen paviljoen dat in de looproute ligt.

Om geen vervuiling naar boven te halen mogen exposanten tot anderhalve meter diep graven. Om meer mogelijkheid te bieden voor graven stelt de organisatie van de TKD op eigen kosten extra zand beschikbaar voor kavels van 400, 800, 1200 en 1600 vierkante meter.

De openingstijden van de komende TKD zijn aan de ochtend- en avondspits aangepast. Donderdag gaat het terrein open om 11.00 uur en sluit het om 17.00 uur. Op vrijdag gaat de poort eveneens open om 11.00 uur maar gaat dan om 19.00 uur dicht. Zaterdag begint de TKD om 8.00 uur en sluit om 15.00 uur. Bezoekers kunnen hun auto zonder parkeerkaart kwijt nabij de locatie en kunnen daarna gratis het terrein op. De afstand tussen het parkeerterrein en de beurslocatie heet �beloopbaar�. De organisatie zorgt ervoor dat ook mensen die moeilijk ter been zijn de TKD kunnen bezoeken.

Reageer op dit artikel