nieuws

Almere opent duurste plekje in stadshart

bouwbreed

almere – De gemeente Almere staat aan de vooravond van de feestelijke opening van het duurste plekje van het stadshart. Dat zei een gemeentewoordvoerder vrijdag. De eerste winkels in de nieuwbouw doen de deuren zaterdag open. Het project duurt al zeven jaar en is vermoedelijk klaar in 2008. Het nieuwe winkelcentrum in het Almeerse stadshart […]

almere – De gemeente Almere staat aan de vooravond van de feestelijke opening van het duurste plekje van het stadshart. Dat zei een gemeentewoordvoerder vrijdag. De eerste winkels in de nieuwbouw doen de deuren zaterdag open. Het project duurt al zeven jaar en is vermoedelijk klaar in 2008.

Het nieuwe winkelcentrum in het Almeerse stadshart is een ontwerp van architect Rem Koolhaas. De winkels hebben een centrale plek gekregen, met uitzicht op het Weerwater. De grondprijs per vierkante meter was daarom extra hoog.

De grond is in het verleden bewust leeggehouden, omdat de gemeente het te duur vond om alles tegelijkertijd vol te bouwen. Nieuwbouwstad Almere is bezig met een grootscheepse opknapbeurt van het stadshart.

Reageer op dit artikel