nieuws

Allochtone leermeester werft op bouwplaats

bouwbreed Premium

dordrecht – Opleidingsbedrijf SZSPB Dordrecht gebruikt leermeesters van buitenlandse afkomst om allochtone jongeren te interesseren voor een baan in de bouw.

De reden daarvan is dat jongeren uit andere landen weinig belangstelling hebben voor een loopbaan in de sector. “We zitten te springen om goede en gemotiveerde mensen”, zegt H. van der Vossen, voorzitter van Bouwend Nederland in de regio Dordrecht. “Met een dienstverband bij ons opleidingsbedrijf krijg je een goede opleiding en een interessant salaris. Toch zijn we niet populair onder allochtonen.”

De reden daarvan is onduidelijk. Misschien heeft het te maken met het imago van de bouw dat onder deze groep niet al te positief is. Werken met de handen staat niet in hoog aanzien onder jongeren van buitenlandse komaf.

Door allochtone leermeesters aan te stellen moet hierin verandering komen.

Reageer op dit artikel